Az ELŐZŐ RÉSZBEN beszéltünk a vállalkozásod névválasztásáról, a névjegykártyáról, annak fontosságáról, elkészítésének kifinomultságáról.

 

Kevesebb vásárlód lett hirtelen?

 

Nos, amíg csak a környéken vállalsz munkát, ismerősök körében, mintegy hobbiból, addig valóban el lehet lavírozni egy névvel és egy névjegykártyával. De egyszer csak azt veheted észre (tevékenységtől függően persze), hogy elfogytak a megrendelők, valahogy pang a piac. Oké, nyár van, mindenki nyaral. Most meg január, mindenki kiköltekezett karácsonykor. Most pedig építőszezon, ilyenkor nem költenek a Te termékedre, szolgáltatásodra…

 

De vajon tényleg ez a helyzet? Persze, előfordulhatnak ilyen átmeneti időszakok (bár a megfelelő marketinggel ezt is ki lehet küszöbölni). Ugyanakkor ha ez állandósul, vagy gyakran megismétlődik, az akár a vállalkozásod életébe is kerülhet.

 

Erre többféle megoldás is létezhet, most a terjeszkedést, az ismertségi kör szélesítését nézzük meg.

Több emberhez kell eljutnod, szélesebb körben, nagyobb területen kell dolgoznod. Lehet, hogy erre jó megoldás, ha felveszel más tevékenységet, mintegy kiegészítve az eddigieket, így még jobban ki tudod szolgálni a környékbeli ügyfeleidet. Ám amire most gondolok, az a területi terjeszkedés. Az, hogy távolabb élő embereket is elérhess, esetleg más városban, más megyében élőkhöz is eljuthass termékeddel.

 

Nos, ez már aligha fog sikerülni egy névvel és egy névjegykártyával, vagy csak nagyon lassan.

 

 

Erre (is) jók a közösségi oldalak

 

A jó hír az, hogy a mai világban gyorsan és hatékonyan lehet ismertségre szert tenni, az internetes közösségi oldalak segítségével. Elég lehet egy Instagram és/vagy egy Facebook profil, vagy bármilyen más közösségi csatorna, amit a célcsoportod használ. Ez egy lényegbevágó kritérium!

 

Lehet tőle ódzkodni, de tény ami tény, nagyon sok ember szörfözik nap mint nap, akár óránként, vagy még gyakrabban ezeken az oldalakon. Sőt, van akinek nincs is teljes internet hozzáférése, nem nagyon szokott keresni semmit, viszont a mobilján a Facebook és a Messenger telepítve van, azokat rendszeresen ellenőrzi.

 

Ha azt gondolod, Neked nincs szükséged ilyesmire, hiszen a Te ügyfélköröd nem igazán használ internetet sem, nemhogy a közösségi felületeket. Az az igazság, hogy valóban vannak olyan emberek, akik jobban hisznek a személyes ajánlásokban, a helyi klubban kapott fülesben. Ők általában az idősebb korosztályhoz tartoznak. Őket nehéz lesz meggyőzni egy közösségi felülettel, ez igaz.

 

Viszont egyre többen vannak közülük is, akik használják, olvassák, „fent vannak”. Ha pedig sokszor látnak Téged, találkoznak a neveddel, egy idő után ismerősként gondolnak Rád. Így ha valaki ajánl Téged, már nem fognak mosolyogva arra gondolni, hogy inkább a Pistinek szólnak az utca végén, hiszen Te is az ismerősük vagy. Valóban úgy érezhetik – jogosan, hogy már sokszor találkoztak Veled.

 

 

Nincs határ, bárkit elérhetsz

 

A közösségi oldal ereje abban rejlik, hogy gyakorlatilag bárkihez eljuthatsz az egész világon. Itt már ha egyik elégedett ismerősöd ajánl téged, akkor azt az ő összes ismerőse is láthatja. Nem csak egy mondja egynek, hogy milyen szép munkát végzel, és mennyire megbízható vagy. Egy mondja 100-nak, vagy ezernek. Azért az nem rossz reklám. Ez azonban egy kétélű fegyver, hiszen ha valakinek rossz véleménye van rólad, azt is legalább ennyien megtudják.

 

Igen ám, de ha mondjuk lenne érdeklődő a munkádra, hogyan találnak meg? Hogyan nézhetik meg a munkáidat? Miért téged válasszanak? Lehet, hogy tesznek egy próbát, mert egy szavahihető ember ajánlott téged, de sokkal nagyobb az esély egy megrendelésre idegenektől, ha mindjárt látja is a saját szemével, hogy hogyan dolgozol, milyen a stílusod.

 

A jó hír az, hogy a közösségi felületek tökéletesen alkalmasak arra, hogy bemutasd a munkáidat! Egy Facebook vagy egy Instagram oldalon valóban be tudod mutatni a munkáidat képekkel, szöveggel. Lehet a referenciáid alá a megbízótól véleményt kérni. Az érdeklődők akár személyesen is kérdezhetnek az elégedett vásárlóidtól. Esetleg régebbi vevőid is tölthetnek fel képeket, amint éppen boldogan használják a termékedet.

 

 

Facebook és Instagram

 

Ma Magyarországon ez a két legjelentősebb közösségi oldal, így ezekről írok. Bár ez is, mint minden a mai világban dinamikusan és gyorsan változik, érdemes figyelemmel kisérned, vagy megbízni valakit, aki hozzáértően figyeli az aktuális trendet.

 

Egy közösségi oldal profilt csupán néhány kattintással be lehet üzemelni. Képeket fel tud tölteni bárki, könnyű megtanulni. Ha elakadnál, nagyon jó ezeknek az oldalaknak a súgója. Ma már a 6 éves is képes ilyesmire, bárkit megkérhetsz.

 

És akkor itt jönnek a kérdések, amikre már nem biztos, hogy csípőből jön a válasz.

 

 

Kellenének képek

 

Milyen képek, honnan? Oké, a saját munkákat beteszed ide-oda, ahova kéri a Facebook, de az egyáltalán nem biztos, hogy úgy is fog kinézni, ahogyan azt szeretnéd. Itt kilóg, ott kockás, és az egész olyan homályos. Egy jó képszerkesztővel, a megfelelő méretű és minőségű képekkel tényleg pár kattintás, de ha ezek nem állnak rendelkezésedre?

 

Vajon képes vagy-e megfelelő képeket a megfelelő helyekre bevágni? Sokan úgy gondolják, maradhat a pixeles, homályos, félig elcsúszott kép mondjuk a fejlécben, vagy a borítókon. Nem is igazán foglalkoznak ilyesmivel. Azt hiszik, hogy csak a kép témája fontos, csak az a történet, amit elmesél. De vajon Te tényleg azt akarod közvetíteni az ismerősöd ismerősének, hogy ilyen munkát végzel?

 

A látogatóid azt nem fogják észrevenni, ha jó minőségű a kép. Akkor csak a munkáidat látják. De azt azonnal leveszik, ha rossz a fotó, és itt is jön a messzemenő következtetés, amit már a névjegykártyánál említettem. Azonnal befészkeli magát a hátsó gondolat, hogy a rossz fénykép esetleg olyan munkát is takar.

 

Érdemes lehet kitanulni egy képszerkesztő használatát, ha valóban a közösségi oldalakról szeretnél látogatókat. Vannak ma már komoly, ingyenes, vagy olcsó képszerkesztők, amikkel pár perc alatt csodákat lehet művelni. Mivel nem művész képekre, műtermi beállításokra van szükséged, hanem valóban életszerűre (olyanra, amit magukhoz közel éreznek az emberek), így ezek a szerkesztő megoldások nagyon is elegendőek lehetnek.

 

Az emberek azt vásárolják, ami hozzájuk hasonló. Azt a vállakozót keresik fel, aki NEKIK készít terméket, pontosan az ő szájuk íze szerint. Természetes, ember közeli képeket szeretnek látni, hasonlót ahhoz, ahogyan majd náluk fog kinézni a termék. De ez nem azt jelenti, hogy igénytelen, kis felbontású, gagyi minőségű és előnytelen elrendezésű képeket szeretnének nézegetni. Egyszerűen nem tudják elképzelni magukat, miközben használják a termékedet.

 

Fontos lenne, hogy a termék megfelelő méretben, megvilágításban, ideális háttérrel, árnyékokkal, effektekkel kerülhessen az oldaladra, de úgy, hogy természetesnek hasson. A legjobb az lenne, ha egy fotóst kérnél fel a feladatra, ám sajnos ez nem mindig kivitelezhető. Sokan nem szánnak pénzt a megfelelő fényképészre, holott hosszú távon kifizetődő lenne… Természetesen egy vállalkozásnak a jelenben kell kifizetnie a számlákat, hiába a jövőbeli nagyobb haszon ígérete, a mostban is kell a pénz. Erről is órákat lehetne beszélni, ám most más a téma.

 

Ha magad készíted a képeket, akkor érdemes vagy jó sok fényképet ellőni, hogy aztán lehessen miből kiválasztani a legmegfelelőbbeket. Valójában előnyös lehet ilyenkor kikérni egy fotós tanácsát. Egy jó webdesigner is nagy segítségedre van már a fényképezés fázisában is. Az alapokat el tudja Neked mondani, illetve a fényképeket képes átszerkeszteni annyira, hogy előnyösebben mutasson a közösségi felületeken.

 

 

Jöhet a jó szöveg

 

Bizonyos esetekben elegendő lehet csak képeket kitenni, néhány sorral. Közösségi oldalakon ez pontosan így működik. Az emberek inkább a képekre kiváncsiak, ha az elnyeri a tetszésüket, akkor kezdenek el olvasni. Ha belegondolsz, például állnak a buszmegállóban, vagy a hivatalban ülnek, közben görgetik a Facebookot, vagy az Instát.

A képekre figyelnek, kicsi mobil kijelzőn nem is nagyon lehet másra. Ráadásul a Facebook is ebbe az irányba tereli a látogatóit, a szövegeket egy bizonyos karakterszám felett levágja, és csak külön kattintás után teszi láthatóvá.

 

Tehát, ha hosszabb szöveget tervezel írni a termékedhez, akkor is érdemes az első pár mondatba belesüríteni azt az információt, ami a tovább olvasásra ösztönzi az olvasókat. Bár valójában a közösségi oldal nem erre való. A hosszabb szövegekre, nagyobb és több képre, bővebb termékbemutatásra valójában a weboldal sokkal előnyösebb, de ez már egy másik bejegyzés témája.

 

Magát a szöveget érdemes ellátni kulcsszavakkal, illetve a megfelelő hashtagekkel. (#ezegyhashtag) A hashtagek alapján lehet a közösségi oldalakon keresni valamit, és bizony ma már elég sokan használják a kereső funkciót. Elegendő, ha láttak téged, vagy valaki ajánlott, a közösségi oldal keresőjébe beírja azt a szót, amire emlékszik Veled kapcsolatban, és már meg is talált Téged.

 

Az már megint egy más kérdés, hogy a megfelelő kulcsszavak és hashtagek beállítása szintén egy szakterület, amibe ugyanúgy bele lehet tanulni.

 

 

Közösségi oldal fenntartása, üzemeltetése

 

Ezeket a felületeket karban is kell tartani. Gondozni, újabb képeket feltölteni, újabb szöveget írni. Ahogy növekszik a vállalkozásod, esetleg hirdetéseket készíteni, kezelni. Ez szintén mind mind tanulható, de tapasztalatból mondom, iszonyat idő el tud menni a megfelelő Facebook vagy Instagram oldal karbantartásával. Ezt mind-mind a munkaidődből, illetve a szabadidődből kell elvenni, vagy kockáztatni, hogy hozzá nem értő készíti, és akkor elmarad a várva várt eredmény, sőt, akár még csökkenhet is az érdeklődés.

 

Azonban a fő kérdés ugyanaz, mint már az előző részben is: valóban ezzel akarsz foglalkozni, ezzel szeretnéd tölteni az idődet a pénztermelő szakmád, vagy a pihenésed helyett? Nem lenne érdemesebb megbízni egy szakembert erre a feladatra, aki menedzseli, kézben tartja a közösségi oldaladat, figyelemmel kíséri a történéseket?

 

 

Itt a harmadik rész. Téma: a weboldal.