Jelenleg nem rendelhető, sajnálom!

Jelenleg a megnövekedett ügyfél forgalmam miatt nem tudok vállalni webdesign szolgáltatást.

 

 

Ha másik oldalról érkeztél, a közös munka nulladik lépéséről EBBEN A BEJEGYZÉSBEN olvashatsz. (A cikk végén lesz lehetőség visszatérni erre az oldalra, nem szükséges külön ablakban megnyitnod.)

 

Webdesign terv készítésekor rendelkeznem kell a tőled kapott információkkal, tisztában kell lennem a vállalkozásod működésével, a weboldal konkrét céljával. Így egy kérdezz-felelek beszélgetésre invitállak, ahol Te beszélsz, én szorgalmasan jegyzetelek.

 

Sok kérdésem között mindenképpen szerepelni fog, hogy van-e, vagy volt-e már weboldalad? Van-e egyéb arculati megjelenése a vállalkozásodnak? Neked mik az elképzeléseid. Mit szeretnél mindenképpen, mi az, amiről csak hallottál, megláttad, és megtetszett valahol. És természetesen mi az, amit semmiképpen nem szeretnél a weboldaladra?

 

Egy weboldalon minden egyes elemnek konkrét célja van. Ha nincs, akkor az felesleges. Még a díszítőelemeknek is van céljuk, ha nincs, akkor az már giccs. Természetesen Te ismered a célcsoportod, és elsősorban nekik készül a weboldalad, nem magadnak. Erre a területre is ki fogok térni megbeszélésünk során.

 

Amennyiben ragaszkodsz egy általad választott weboldal sablonhoz, vagy építő programhoz, az együttműködésünk egyedi elbírálás alá esik.

 

 

Itt is kell moodboard

 

Ha együtt dolgoztunk a vállalkozásod arculatán is, úgy már rendelkezel hangulati táblával.

 

Ha a vállalkozásod rendelkezik már arculattal, esetleg arculati kézikönyvvel, úgy szeretném azt tanulmányozni a munkám megkezdése előtt.

 

Webdesign tervezéskor azért van szükség moodboardra, hogy belőhessük a weboldal stílusának irányát. A moodboardon szerepelni fognak a jellemző színek, hasonló betűtípusok, esetleg pontosan a később kiválasztott elemek. Enélkül szó szerint sötétben tapogatóznánk.

 

Az elkészült moodboardot átküldöm egyeztetni, módosítani legfeljebb 3 körben.

 

 

Tervrajz készítés, kiszínezés

 

Elmondásod és tapasztalatom alapján nekiállok a weboldalad fő vázának. Itt még nincsenek képek. Megrajzolom a körvonalakat, elhelyezem az egyes elemeket úgy, hogy eleget tegyen a marketing és esztétikai szempontoknak is, valamint egy sor szakmai kritériumnak (UI/UX).

 

Amennyiben ez működőképesnek tűnik, beépítem a képeket, formákat, egyes elemeket. Mindezt a kiválasztott színekkel, betűkkel, grafikai elemekkel. Ahol lehet, azt „működés közben” is bemutatom, például hogyan fog kinézni, ha fölé visszük az egeret.

 

A webdesign tervre bármelyik programozó szakember támaszkodhat. Pontosan beigazítom az egyes elemeket, következetesen használom a színeket, betűket, gyakorlatilag egy pixelpontos kész látványtervet készítek.

 

 

Mi van a webdesign terven?

 

A webdesign terv tartalmazhatja az összes beépítésre váró képet, ami induláskor az oldalra kerül, valamint lehetőség szerint már a szöveget és minden adatot is. Így, mire ehhez a ponthoz érkezünk, szükségem lesz a megfelelő minőségű és méretű képekre, grafikákra, illetve a szövegre is, ami majd az élő weboldalra kerül. Ezek hiányában is el tudom készíteni a tervet természetesen, ám a leprogramozás után esetleg teljesen más eredményt fogsz viszontlátni. Érdemes tehát már rendelkezni, legalább nagyjából ezekkel az elemekkel.

 

A képeket és a szöveget a számítógépes programmal méretezem. Ez az eljárás semmilyen kárt nem tesz az eredeti file-ban. Azonban a webdesign tervek további felhasználásához már szükség lehet fényképszerkesztő programra az esetleges fotómanipulációk, illetve a programozás megkönnyítése végett.

 

A rendelkezésemre álló képekből készíthetek másik képet, kivágással, árnyalással, méretekkel való játékkal egyes elemeit felhasználhatom a webdesign terv készítéséhez. Ennek a fotómalipulációnak az árát a teljes elfogadott költségvetés tartalmazza.

 

A webdesign terv az előzetesen kiválasztott képekkel, betűtípusokkal, grafikával készül. Ezek felhasználási lehetőségeit, jogdíját is szerződésben rögzítjük.

 

A webdesign terv tartalmazza a főoldal látványtervét reszponzív nézetekben, valamit a tervezett főbb aloldalak tervét is a szerződésben foglaltak szerint. A szebb látvány érdekében mockupon is (olyan kép, amin mintha élőben működne a kész weboldalad) bemutatom az elkészült tervek egy részét, így könnyebben el tudod képzelni, hogy a valóságban hogyan fog kinézni az oldalad.

 

A webdesign tervek elkészülése a rendelkezésemre álló anyagok mennyiségétől és minőségétől függően 5-10 nap. Egyedi esetekben eltérő lehet.

 

 

Egyeztetünk

 

Ha folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, három kör egyeztetés elegendő. Azonban mivel ez egy nagy munkafelület, sok részlettel, így kérlek szépen a későbbi félreértések és magyarázkodások elkerülése érdekében alaposan nézd át a terveket.

 

Három kör után csak a TÁMOGATÁS szolgáltatási árakkal tudom módosítani a webdesign terveket.

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy az általam átküldött tervek bár a Te vállalkozásod számára készülnek, esetleg a Te képeiddel, betűiddel, maga a terv saját szellemi termékem, így bárminemű felhasználása csak az írásos beleegyezésemmel engedélyezett.

 

 

Elkészült webdesign tervek átadása

 

Az elkészült tervek forrásfile-ját bocsátom rendelkezésedre a fennmaradó összeg beérkezése után. Egyúttal lemondok a szellemi termékem jogdíjáról is. Mivel a forrásfile a birtokodba kerül, így bármikor módosíthatod, ugyanakkor nálam is megőrzésre kerül átadástól számított egy évig.

 

Az általad megvásárolt terveket nem használom fel sem részben, sem egészében, ahogyan azt az ADATKEZELÉS oldalon az Általános Szerződési Feltételek pontban olvashatod. Mindezeket a szerződéskötéskor is rögzítjük.

 

 

Elérkezett a búcsú ideje

 

Legalábbis ennek a közös munkának ezennel vége.

Természetesen amennyiben elégedett voltál munkámmal, munkamenetemmel, további szolgáltatásaimmal is rendelkezésedre állok.

 

Kívánom, hogy az elkészült webdesign tervek járuljanak hozzá vállalkozásod sikeréhez!

 

 

 

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN tudsz a szolgáltatásaim általános munkamenetéről, azaz a közös munka nulladik lépéséről olvasni.

 

Itt tudod felvenni velem a kapcsolatot: